رفتن به محتوای اصلی
Submitted by modirsite on اوت 15, 2021

لباس نمازگزار

72. اگر دستمال يا چيز نجس ديگري همراه نمازگزار باشد، چه حكمي دارد؟

بودن اشيايي مانند دستمال كوچك، كليد، چاقو و پول نجس به همراه نمازگزار، درصورتي‌كه نجاست آن به بدن و لباس سرايت نكند، اشكال ندارد.

73. اگر با لباسي كه مقداري خون دارد نماز بخواند، حكمش چيست؟

اگر مقدار خون، كمتر از درهم ]تقريباً به اندازه سكه دو ريالي[ باشد، نماز صحيح است؛ جز خون‎هاي سه‌گانه خانم‎ها و خون كافر و سگ و خوك، كه حتّي با كمتر از درهم آن هم نمي‎توان نماز خواند.

74. اگر لباس كسي كه مشغول نماز است خوني باشد، واجب است به او اطلاع دهيم؟

تذكر دادن لازم نيست و نماز او با عدم اطلاع صحيح است. ولي اگر نمازگزار حكم شرعي بطلان نماز با خون

 

بيشتر از درهم را نمي‎داند، از باب ارشاد جاهل لازم است حكم شرعي مسأله براي او بيان شود.

75. نماز خواندن با مانتو و روسري چه صورت دارد؟

اگر شرايط لباس نمازگزار در آن رعايت شود و مقداري از صورت كه شستن آن در وضو واجب نيست و زير چانه و دست‎ها از مچ به بالا و موي سر كاملا پوشيده باشد، اشكال ندارد؛ هرچند نماز با چادر براي رعايت پوشش در نماز آسان‎تر و بهتر است.

76. اگر نجاست لباس يا بدن را فراموش كنيم، و نماز بخوانيم، قضا دارد يا خير؟

در صورت فراموشي نجاست، نماز باطل است، و چنانچه وقت باقي است، دوباره به‌جا آوريد، و اگر وقت گذشته است، قضا كنيد.

77. جوراب من نجس بود و قصد داشتم در موقع نماز بيرون بياورم، ولي فراموش كردم، چند روز با آن نماز خواندم، آيا لازم است همه نمازهايم را قضا كنم؟

قضاي نمازها لازم نيست؛ زيرا جوراب معمولي به تنهایي ساتر عورت نيست و اگر نجس باشد، براي نماز اشكال ندارد، بلي اگر با عرق كردن، پا نيز نجس شود، نماز باطل مي‌شود.

 

78. با توجّه به اينكه به پوشيدن بهترين لباس و زينت كردن و... در هنگام نماز خواندن سفارش شده است حكم آرايش كردن در موقع نماز (يعني استفاده از لوازم آرايش و عطرها و... اعم از خارجي و ايراني) چه ميباشد؟

پوشيدن لباس تميز و روشن و آراستن ظاهر و خوشبو كردن بدن با عطر در هنگام نماز ازجمله چيزهايي است كه به آن سفارش شده است و امّا درباره آرايش چهره در هنگام نماز توصيه‎اي نرسيده است. بلي اگر قبلاً خانمي آرايش كرده باشد نماز خواندن با آن اشكال ندارد مگر آنكه لوازم آرايشي مانع رسيدن پوست پيشاني به مهر شود.

79. استفاده از زنجير، انگشتر و حلقه نامزدي طلا براي مردان چه صورت دارد؟

زينت به طلا براي مرد در هر حال حرام است و نماز با آن باطل است.